

میکروب یا میکروارگانیسم چیست؟
به صورت تخصصی یک میکروارگانیسم یا میکروب یک موجود زنده می باشد که در ابعاد میکروسکوپیک می باشد. به مطالعه بر روی میکروارگانیسم ها میکروبیولوژی می گویند.
میکروارگانیسم ها می توانند باکتری، قارچ، آرکی ها و آغازیان می باشند.
لازم به ذکر است واژه میکروارگانیسم برای ویروس ها و پریون ها به دلیل قرار گرفتن در “غیر جانداران” کاربرد ندارد.
در حال حاضر بحث بزرگی در مورد سازماندهی و دسته بندی زندگی در مطالعات میکروارگانیسم ها وجود دارد. دسته بندی اساسی، میکروارگانیسم ها را به دو دسته تقسیم بندی می کنند:
1. پروکاریوت ها (prokaryotes):
پیشهستهای یا پروکاریوت به جانداران تک یاخته ای میگویند که در یاخته(ها)شان مواد هستهای در غشایی قرار ندارند. سلولهای پروکاریوتی فاقد هسته، میتوکندری و هر اندامک غشا دار دیگری هستند و تمام اجزای آنها از جمله آنزیمها و ریبوزومها و ماده ژنتیک و… در تماس مستقیم با مایع سیتوپلاسم قرار دارد.

2. یوکاریوتها (eukaryotes):
موجوداتی اند که سلولهایشان دارای هسته بوده به طوری که این هسته خود دارای پوشش هستهای می باشد. سلولهای یوکاریوتی معمولاً دربرگیرنده اندامکهای پوشیده در غشاء، چون میتوکندری، دستگاه گلژی و کلروپلاست اند که می توان در گیاهان و جلبکها آن ها را یافت. حیوانات، گیاهان، قارچها آشناترین یوکاریوتها می باشند.
ویروس ها (Viruses)
تا این زمان بحث بسیار زیادی پیرامون زنده بودن یا نبودن ویروس ها، انجام گرفته است. بیشتر ویروس شناسان به دلیل اینکه ویروس ها همه ی معیارهای عمومی موجودات زنده را ندارند آنها را غیر زنده در نظر می گیرند.
برای مثال یکی از معیارهای موجودات زنده واکنش به تغییرات محیط می باشد در حالی که بیشتر ویروس ها به تغییرات محیط بی تفاوت می باشند. بعلاوه تنها راه تکثیر ویروس ها، آلوده سازی میزبان می باشد و بنابراین آنها نمی توانند خود را دوباره تولید کنند.

پریونها (Prions)
پریون ها عامل بیماری های عفونی می باشند که اخیرا کشف شده اند.
پریون ها، پروتئین هایی می باشند که به صورت غیر عادی چروک شده اند (چروک شدن یکی از خواص پروتئین ها می باشد که به آنها اجازه می دهد تا به شکل مورد نیاز عملکرد خود، درآیند.) و می توانند پروتئین هایی که به صورت نرمال چروک شده اند را نیز به پروتئین هایی با چروک غیر عادی تبدیل کنند.
در پایان لازم به ذکر است با وجود گسترش علم و تکنولوژی محققان تخمین می زنند که 99% از میکروارگانیسم های موجود بر روی کره ی زمین تاکنون شناخته نشده اند!
برای داشتن زندگی سالم تر و جلوگیری از هر گونه بیماری و حساسیت همین حالا اقدام کنید: